Да видиш любовта си... - Если видишь свою любовь..

Мария Шандуркова
***
Да видиш любовта си
в рухналото тяло на любимия
и да не я познаеш.
Да не познаеш обвивката на радостта,
разкъсана и опетнена,
но да желаеш силно, да я доближиш
с надеждата да си до нея,
далеч от смисъла на притежание...
Че любовта е безтелесна.
И никаква обвивка не я пази...
О, земната любов е тъй небесна!

2 юли 2020 г., София
Мария Шандуркова