Две тайны

Валентина Яковлева Рэй
  Когда у меня будет вдохновение,
я напишу небольшую книжку.
На ней будет танцевать пламя,
будет пересыпать песок пустыня,
а водопады будут стеречь заветное место...
Вот только уйдут ярость, слабость и бессилие...
Ангелы с копьями будут ходить по кругу, оберегая
прекрасное дерево - дерево жизни.

  Закон, страсть, медитация,*
распадение на мельчайшие песчинки
и рождение маленьким ростком.

  Разбегаются черные паучки страхов,
освобождаю голову от хлопковых шариков,
в которых спрятано их будущее потомство.
В моей голове только мои убеждения
и не учите меня ничему.



* медитация - погружение в себя




            Two Mysteries


                - Man was supposed to purify his physical body,
                so it would withstand death.
                - We are not immortal. Are we?


  When I'll be in a dreamy mood, I will write
a thin book. Flames will be dancing on it,
deserts will be pouring sand, and waterfalls
will be guarding the sacred place...
Just let rage, worries, exhaustion, and
weakness go away... Angels with spears will be
walking in a circle, protecting a beautiful
tree - the Tree of Life.

 Law (metal), passion ( fire), meditation* (water),
disintegration into tiny grains of sand (earth),
and birth as a small sprout (space). Black spiders
of fears are scattering and running away. I am freeing
my head from cotton balls, in which their future
offspring are hidden. Only my convictions are
in my head. And, please, don't patronize me.


* meditation - immersion in yourself