457. Василь Стус. Прикройся медною горою...

Алёна Агатова
Прикройся медною горою,
нахальную спрячь голубень.
Тень - возвещает надо мною
и в каждый след ступает тень.
Закройся облаков чадрою,
об жгоду кулаки отбей -
поймай тот образ голубой
любимою или сестрою.
И предобещан мне судьбою
Престольный\пасхальный гром, гром горовой.
Об жгоду  кулаки отбей,
прикрывшись медною горою.

Жгода (пск.) – тоска. В. Даль


Прикрийся мідною горою,
сховай зухвалу голубінь.
Тінь — трембітає наді мною
і в кожен слід ступає тінь.
Прикрийся обрію габою,
об розпач кулаки оббий —
і верне образ голубий
дружиною ачи сестрою.
Заповідається за мною
грім великодній, горовий.
Об розпач кулаки оббий,
прикрившись мідною горою.