458. Василь Стус. Не мучь меня, прошу, лучше убей

Алёна Агатова
Не мучь меня, прошу, лучше убей
и не пои меня  Господним гневом,
ведь каждый день дарован нам как диво
и кто кого — спроси — переживет.
Давай убей, не мучь меня и не
пои меня Господним гневом. Ладно,
уж коли жизнь сложилась так нескладно
пусть лучше враг нам голову снесет.
Так что убей, но только не карай
и гнева Божьего не дай допить.
Зачем же сыну над отцом шутить—
за палку острую и длинный малахай.


О краще вбий і не картай мене
і не пої мене Господнім гнівом,
бо ж кожен день даровано як диво
і хто кого — спитай — пережене.
То вбий мене і не картай і не
пої мене Господнім гнівом. Марне,
коли життя судилось незугарне
хай краще кат нам голову зітне.
Тож вбий мене та тільки не карай
і гніву Божого не дай допити.
Навіщо син із мене буде кпити —
за кий шпаркий і довгий малахай.