Пiдбираю до серця я ключик

Валентина Кондратенко 2
Я не хочу жебрацьких подачок -
Мене гордою мати зростила.
Нелюбові тобі не пробачу,
Бо за спиною виросли крила.

Підбирала до серця я ключик,
Подарунок на сміх Гіменея.
Та той ключик у серце не влучив,
Бо характер у тебе Борея.

Проклинаєш той день, що зустрілись -
Не  дістатись моєї корони.
У ненависті - заздрісні стріли
Не зітнуть ще зеленої крони.

Підбираю до серця я ключик...