хай йому буде

Алена Васильченко
Квіти в волоссі, Діва Марія,
янголи сиві, ранки нові,
я вас благаю - щиро, як вмію:
хай йому буде щастя навік.
Ні, я не плачу, і не кричу я,
тихо рахую зорі вночі.
Діва Марія, знаю, ти чуєш.
Чуєш мій голос, тільки мовчиш.
Очі, як небо. Губи гарячі.
Губляться ноги в мокрій траві.
Діва Марія, я не заплачу.
Він не побачить сльози мої.
Хай йому буде вечір чудовий.
Все, що засіяв - все проросте.
Хай йому буде з тої любові:
море і човен, крила і степ.
Я би кричала - та безголоса.
Крику не знає ніжність моя.
Діва Марія, квіти в волоссі.
Щастям у нього тішуся я.
Кожної ночі, в кожному слові
чимось віддячу, Діва, тобі.
Хай йому буде з тої любові
тільки не сльози, тільки не біль.