Белый летний стих

Юрий Поплавский 2
І літо котиться за сонцем.

    До сходу ніч йде зорепадом.

    А серпень, тихий теплий добрий
        Межу для осені готує.

   Уже пастельні стали фарби,
         Та й грози з вІтрами втомились,

            І люди вже змінили маски,
      А буслі  у ключі включились…

    Останній раз траву скосили,
  Під сонцем ніжним стала сіном.

        Ще вчора ластівки носились
    Сьогодні тихо в небі синім.

           І зберегла вода тепло,
         Бо літо в озеро втекло!

     А небо синє, хмар немає
              І нишком осінь підступає...
      Вся ніжність літа вже пройшла
  Бо нам прощатися пора…

версія російською мовою:http://stihi.ru/2016/09/21/3421