Ангели Божi

Виктор Рыбаков
Ми  віримо, що  в  світі  є  істоти
духовні, що  не  мають  плоті,
Створив  їх  Бог  святими, і  безсмертні,
Вони  знаходяться  на  небі.

Їх  ангелами звуть, і  служби  різні,
Несуть  вони, - то  часом  грізні,
А  часом  добрі  Господа  завдання,
Вони  виконують  старанно.

Вони  всі  відрізняються  чинами,
І  здібностями теж, щоб  з  нами,
В  духовному  зростанні  працювати,
І  віру  в  Господа  зміцняти.

Не  женяться  і  не  виходять  заміж
вони, бо  воскресіння  є  синами,
І  ми  воскресши, теж  такими  будем,
Як  ангели, а  не  звичайні  люди.

А  є  такі, що  демонами  стали,
Це  ті, що  проти  Господа  повстали,
Ведуть  вони  дорогою  кривою,
А  сатана  над  ними  головою.

Їх  Бог,  частину  викинув  до  аду,
Щоб  там  до  суду  зберігати,
Вони  в  кайдАнах  мучаться  в  безодні,
Але  частина  діє  на  свободі.

Їх  називають - ангели  пропащі,
Вони  не  хочуть, щоб  були  ми  краще,
Бо  пристрасті  розпалюють  усюди,
Схиляючи  людей  до  блуду.

Хоч  ангели  і  вищі  за  людину,
Але  з  них  демонів  за  їх  провини,
Ми  всі, що  праведно  любили  жити,
У  день  останній, будемо  судити.

Тому  покайтесь, доки  є  можливість,
І  в  небі  ангели  за  вас  зрадіють,
Хоча  розкаяні  в  Небеснім  Царстві,
І  будуть  вище  їх, вони  не  заздрять.

Тож  анголи  нам  Божі помагають,
Якщо  ми  каючись  йдемо  до  раю,
А  хто  за  гріх  тримається  уперто,
Таких  пропащі  приведуть  у  пекло.