Дорожня пригода

Лариса Даренская
Із родиною в машині
Після свят під вечір
Повертається Микола
З гостини у тещі.

Пампухи і огірочки,
Два кільця ковбаски,
Бульба й сало спочивають
Десь біля запаски.

Жінка пильно обіймає
Флягу самогону…
Раптом з жезлом виступає
Чудо у погонах.

Чоловік гальмує чемно,
Шибу опускає,
-Показати документи? –
Лагідно питає.

Постовий відкрив дверцята,
Заглянув в салон,
Потім обдививсь завзято
Мамин самогон;

Синок шию витягає –
Тільки все дарма:
-Тато, де козел? – питає, -
Козла тут нема!

12.08.2020.,3.40.