Минаючему серпню

Елена Сердюк 3
Серпню, що йде

Ні до чого той жаль. Але стиглі кущі горобини
Своїм полум*ям знов нагадали мені,
Що не довгим є час усього, що навколо, гостинний,
І, що підемо ми, як цей серпень, колися, з землі.

І збираються знов журавлі у дорогу,
Проводжу я очами їх жалібний клік:
Їм летіти в далекі краї до незмогу,
Й не повернуться всі по домівках своїх.

Скоро стиглі каштани, зриваючись з гілля,
По бруківці камінцями загуркотять.
І, жаліючи їх, і збираючи їх, наче  зілля,
Я, чомусь, по кишеням  почну їх ховать..

Все хапаю і хочу утримати літо.
Ні до чого той жаль, він не стримає час.
Бо оголені плечі вже хусткою вкриті,
Та іще один серпень, як полум*я, згас.

31.08.2020г.