Песня. Сумота па роднаму краю

Марина Владимировна Свиридова
Дорогие друзья!  И снова вашему вниманию моя вторая проба песни на моём родном белорусском языке.

1. Я вельмі сумую па роднаму краю,
Які мне ў сэрдца запаў назаўжды.
Часцей і часцей я яго ўспамінаю,
І бачу часцей трывожныя сны.

Прыпеў:

Я бачу азёр блакітныя воды,
У небе высокім вязьмо аблакоў,
Ганю ад сябе зусім я нягоды
І просіцца сэрца туды зноў і зноў.

2.Славамі не выказаць думкі і мары,
Таму і баліць сумотна душа,
Плывуць нада мной зараз грозныя хмары,
Стомлена вісне сама цішіня.

Прыпеў.

3.Я вельмі сумую па роднаму краю,
Які мне ў  сэрдца запаў назаўжды.
У расстанні цяпер я песні слагаю,
І бачу аб ім чароўныя сны.

Прыпеў.

      11 сентября 2020
на фото я на берегу озера Имандра Мурманская область.