Сьогоднi повернулось лiто

Наталия Хорунжева
Сьогодні повернулось літо -
І спека - наче липень знов.
Радіє озеро нагріте,
Бо дощик осторонь пройшов.

До ніг прибила черепашку*
Прозора хвиля нетривка.
З яскравим панцирем комашку
Гойдає квіточка п’янка.

Все спрагло тягнеться до сонця,
Останнє ловлячи тепло.
А павутини волоконця
За синій обрій понесло.

І вже така коротка днина -
Не встигнеш кліпнути - нема.
Зростає вечір безупинно,
А ніч холодна і німа.

* - черепашка - по-украински ракушка
16.09.20
Фотография фотохудожника Губриенко Станислава.