А я королева

Таисия Цыбульская
Всі люди як люди, а я - королева,
мені подавай не коханця, а лева,
півцарства уранці, півцарства надвечір,
і щоб пелерина лягала на плечі!

І мантію з шовку, й корону високу,
й троянди під ноги від кроку й до кроку,
щоб оди писали відомі поети,
і щоб біля дому стояла карета!

І ще - всім відомо - хто "друзі" дівчатам,
я хочу цих "друзів" частіше стрічати,
бо люди як люди, а я - королева,
а це не якась вам підробка дешева!

Несуть мене гордо підбори високі,
якби ж то я знала, що доля жорстока!
Підступно підкралася крига січнева,
і вниз шкереберть вже летить королева!

Не треба троянди і мантію з шовку,
мені би отямитись якось від шоку!
Не хочу півцарства, не хочу корону,
я б випила зараз гранчак самогону!

21.09.2020