Шапокляк, курочка и Харон

Геннадий Радовский
Старуха Шапокляк
валяет дурочку.
Слетала на базар.
Купила курочку.
Кудахчут в унисон,
и – получается.
         –
И старина Харон
свое старается.
         –
А засосет под ложечкой,
пеструшку – ножичком.

2020.