На чужбине. с белорусского

Михаил Юсин
Максим Богданович.

(1891-1917)

*
Любой цветок вокруг благоухает,
Меж ними прохожу я,одинок,
И  вижу, как головкой мне кивает
Родной Отчизны синий василёк.

"Земляк, здорово"! Слышится в лощине,
Невесело, понуро шепчет мне:
"Вспомянем, друг мой, в неге, на чужбине,
О бедной нашей, милой стороне".

***

НА ЧУЖЫНЕ.
*
Вакол мяне кветкі прыгожа красуюць.

Маркотна між іх я хаджу адзінок,

Аж бачу - мне сіняй галоўкай ківае

Наш родны, забыты ў цяні васілёк.

"Здароў будзь, зямляча!" Чуць бачны ў даліне,

Панура, нявесела шэпча ён мне:

"Ўспамянем, мой дружа, ў багатай чужыне

Аб беднай, далёкай сваёй старане".

1908г.