Первая любовь. с белорусского

Михаил Юсин
Максим Богданович.
*
Уж поздно.Мрак весенней ночи
На узких улицах лежит.
Но весело,сияют очи,
И кровь от счастия кипит.

Иду я, радости итожа,
Светло на сердце,-молода,
А под резиновой калошей
Тихонько хлюпает вода.

***

ПЕРШАЯ ЛЮБОЎ.
*
Ўжо позна. Мрок вясенняй ночы

На вузкіх вуліцах ляжыць.

А мне - вясёла. Блішчаць вочы,

I кроў ад шчасця аж кіпіць.

Іду я радасна, харошы,

Знікае з сэрца пустата...

А пад рызінавай калошай

Ціхутка хлюпае слата.

1910 г.