Попелюшка

Лариса Даренская
Катря рюмзає тихенько
На краєчку лави:
-От скажіть, будь ласка, ненько,
Де ж мої забави?!.

-Я ж чекала уродини
Як манни із неба,
Я ж гадала, що цю днину
Проведу, як треба…

-Хто ж це скривдив тебе, доню,
У законне свято?
Бо ж тобі я не бороню
Інколи гуляти!..

-У гуртожитку дівчата
В мене запитали,
Як я мрію, щоб на свято
Мене вшанували.

Я зраділа і сказала:
«Любії подружки!
Хочу, щоб у цей день стала
Наче Попелюшка!..»

-Я ж думала про карету,
Про сукню бальову,
І що з Принцем у кареті
З’їздимо до Львова!..

-А ці капосні дівчата
Пішли святкувати,
А мене саму лишили
Хату прибирати!..

13.10.20.