Космос

Величка Петрова
КОСМОС

Земята сияе изумрудено синя
в космичната бездна от мрак.
Утробата пълна.
Богата и силна.
Животът завърта се пак.
И Слънце я гали.
И вятър я блъска.
Сълзите дъждът не пести.
Сърцата горещи студените пръскат,
а тя все магично блести.

Лети.
И танцува в космичната бездна,
Принцеса сред звездния прах.
Звездите копнеят за миг да приседнат
в зелената нежност под тях.
               20.01.2020г.
;