Walter Raleigh - Владеет время

Гаврилов Олег
Уолтер Рали
(1552-1618)

Владеет время всем, что есть у нас -
И радостью, и юностью - всем-всем,
Но платит нам за это каждый раз
Оно лишь тленом, прахом, пылью - тем,
Что ждёт нас всех в конце земных путей -
В могиле, где прервётся повесть дней.
Но из земли, могилы, пыли этой,
Бог вознесёт меня, я верю, к свету.
 

Sir Walter Raleigh
(1552-1618)

Even such is time, that takes in trust
Our youth, our joys, our all we have,
And pays us but with age and dust;
Who, in the dark and silent grave,
When we have wandered all our ways,
Shuts up the story of our days.
But from this earth, this grave, this dust,
My God shall raise me up, I trust.