Николай Рубцов. О Пушкине. Пер. на англ

Игорь Скрягин
Словно зеркало русской стихии,
Like a mirror of Russian the nature role,

Отслужив назначенье свое,
Having served his main purpose in full,

Отразил он всю душу России!
He reflected the whole real Russia soul!

И погиб, отражая её…
And was killed, it reflecting as tool...