На ветру... Сара Тисдейл

Кариатиды Сны
 Sara Teasdale
                On the wind


                Joy goes by like a bird,
                Love goes by like a leaf,
                But slow as an aged man's
                Are the steps of grief.

                Catch joy if your wings can fly,
                And love if your feet can run;
                But grief will still be there (
                When the game is done.


*******************************************

Сара Тисдейл
 
                На ветру


                Радость,  что птица летит,
                Как лист,  унесет любовь,
                Но медленно, как  старики,
                Ступает  печаль.

                Лови радость, коль летишь,
                Люби, коль ноги несут;
                Но печаль  всё равно придет
                В конце той игры.