Мартенско

Антонина Димитрова -Болгария
Преметнала през рамо месец март,
нахлувам пак в рождения си ден.
„Единствен път градините цъфтят...”
запява Анна Герман тихо в мен.
Ласкае ме божественият глас
и пръска аромати  на цветя!
Живея в радост, смея се в захлас,
и се отдавам в плен на Любовта!
В прегръдките на прасковен цъфтеж,
с уханието сладостно на мед,
танцува Март – ту хладен,ту – горещ,
 под звуците на празничен куплет...
27.03.2020г.