Състояние

Антонина Димитрова -Болгария
Светът е във война,
на колене – Човекът,
от страх и лековерност окован.
Умира тихомълком и полека,
безмилостно приклещен в зъл капан,
с отровната стрела
на Глупостта пронизан.
Намордникът оставя го без дъх,
пристегнат в усмирителната риза –
присъда над свободния му дух.
Светът е заразен,
на самота обречен.
Нима живее сетния си миг
и пясъкът на срока му изтече?!
Човечеството готви се за взрив…
27.04.2020г.