Роберт Геррик. H-446 Эноне

Сергей Шестаков
Роберт Геррик
(H-446) Эноне

1. Не стыдно?  – средь твоих забав
         Одна и вовсе зла:
Ты, сердце у меня забрав,
         Своё не отдала.

2. Поверю, что тобой любим –
         Жалея, обмани:
Иль сердцем одари своим,
         Иль взятое верни.

3. Но если ты (что ж, быть тому!)
         Их не отдашь, храня,
Прошу я к сердцу моему
         Вдобавок взять меня.


Robert Herrick
446. To Oenone

1. What Conscience, say, is it in thee
       When I a Heart had one,
To Take away that Heart from me,
       And to retain thy own?

2. For shame or pitty now encline
       To play a loving part;
Either to send me kindly thine,
       Or give me back my heart.

3. Covet not both; but if thou dost
       Resolve to part with neither;
Why! yet to shew that thou art just,
       Take me and mine together.