Родны кут

Петр Гедревич 1
Стих на белорусском языке написан в 2010 г.
1.Я люблю сваю вёску,
Дзе радзіўся і рос.
Дзе царква на узгорку,
Ў асяродзі бяроз.
Хіба ж можна забыцца,
Дзе дзяцінства прайшло.
Ноччу часта мне сніцца,
Роднай хаты цяпло.

припев
Родны кут, мой родны кут,
Рады мне заўсёды тут.
Я ніколі ні забуду.
Дзе радзіўся і дзе рос,
Рэчку, поле, шум бяроз.
Колькі жыць я помніць буду,
Родны кут, свой родны кут.

2.Ні забуду ніколі,
Рэчку, луг, сад і лес.
Залацістае поле,
Пад вакном белы бэз.
Дзе калісьці я слухаў,
Спеў начны салаўя.
Ўсё чым я ганаруся,
Гэта вёска мая.

припев
Родны кут, мой родны кут,
Рады мне заўсёды тут.
Я ніколі не забуду.
Дзе радзіўся і дзе рос,
Рэчку, поле, шум бяроз.
Колькі жыць я помніць буду,
Родны кут, свой родны кут.