Млявы вецер ледзь варушыць...

Леонтий Обринский
 Млявы вецер ледзь варушыць
 Лісце жоўтае ля плота...
 Дзень туманны не патушыць
 Ў лісці клёна пазалоту.

 За ракой густы алешнік
 Зелянее ў дзень туманны.
 Ён як бэз, таксама грэшнік --
 Апантаны, апантаны...

 Не скідаюць яны лісце,
 Ім не трэба пазалота.
 Зелянеюць ранкам чыстым...
 Восень голая, самота...

 А мароз прыцісне дужа --
 Ўмомант вопратка спадае.
 Ды мяцеліца закружыць --
 Лісце ў снезе пахавае.