Я вас прошу

Валентина Бачал
Знову осінь  і дощ холодний,
Навіть  сонце, здається мені, сумує,
А вітер такий безжально суворий
Із листям опалим наче воює.

І думки мої - хмари на виднокрузі:
Ой, воріженьки мої, вороги,
Чи, може, милі мої друзі,
Чому такі немилосердні, мої дорогі?

Не бачите і не чуєте ви, як я плачу,
Коли підходить клубок до горла,
Хочу сховатись  у трави, коли зло я бачу,
Коли  сила  моя -  мов  пішла за гори.

Я  всіх люблю, і серце моє – не пустка,
Тендітною квіткою маку себе відчуваю.
Та кожен біль -  душі відірвана пелюстка,
Не тільки мед життя я маю.

Ой, вороги мої чи друзі!
Я вас прошу, щоб не черствіли серця наші,
Щоб не були ми одні одним  байдужі,
Від смутку повертаймося до радощів.