Цахурское стихотворение

Сиражидин Курбанов
        1
Йизди Йик!ке гыранна
йиhе зас гъу миhманна
зака гъу къера ичи
йизди уФтанни хакъа!

        2
Йыгъни  дердена дарман
ичи зынар ворна
зы вас дозмиш иheста
опка воб йизда гебhан.
 
        3
вакъад ойымы хета-
дозмиш иhеста.
вакъад назбы хетавод
дозмиш иhеста.

        4
к!арда гаш ворна ичи
к!арын чар ворна ичи
Аллагье йакъылайы-
дарманыс ворна.