Славомир Адамович Хлорофиловый бунт

Ковальчук Ан
Этот, дворники, день не узнали
Растопыренных улиц клондайк
Там полыни ростки прорастали
Одуванчики звали на страйк

Штурмовала мокрица строения
Заслоняли каштаны простор
Лепестков буйных трав оперение
Пролезало в межзвездный узор

Пол ромашковый стлался фронтально
Тут и дворники скрылись во двор
А азалия рвалась тотально
В горизонты малиновых зорь

Солнце. Солнце на небе светило
Жизни новой дарило лучи
И зеленая дерзкая сила
Заливала худые хвощи

На шиньоны цветущие липы
Миллионы пчелиных семей
Приземлялись. Из облака сыпал
Тихий дождь на цветастый ручей.

Превращал лепесточки в ценами
Оторвав их, шмелиный полет
А в утробе бутонов слезами
Н2О выступала на слет.



Хларафілавы бунт Гэтым днём сьмецяры не пазналі
растапыраных вуліц кландайк:
скрозь асфальт палыны прарасталі,
дзьмухаўцы заклікалі на страйк,

штурмавала макрыца будынкі,
засланялі каштаны прастор,
буйных траў аксамітныя фінкі
праглі ўткнуцца ў чэрава зор,

пыл рамонкавы слаўся франтальна,
сьмецяры адступалі ў двары,
узрывала чаромха татальна
гарызонты барвовай зары.

Сонца! Сонца зь нябёсаў сьвяціла,
жыцьцядайныя промні шлючы,
каб зялёная дзёрзкая сіла
залівала худыя хвашчы.

На шыньёны квітнеючых ліпаў
прызямляліся пчолы сям’ёй,
а з карэктнага воблака сыпаў
ціхі дождж на квяцісты налой.

Паўставалі пялесткаў цунамі,
віравалі на кветках чмялі,
і ва ўлоньнях бутонаў сьлязамі
Н20 праступала з ральлі.