Свято Миколая

Виктор Рыбаков
Ось  рік  кінця  вже  добігає,
Іде  Різдво, і  новий  рік,
Але  ще  свято  Миколая,
Відзначить  православний  світ.

Микола  прОйде  по  домівках,
Роздасть  гостинці  дітлахам,
Дорослі  ж  будуть  по церквам,
Прохати  щось  в  своїх  молитвах.

Бо  милостИвим  був  і  щедрим,
Святий  Микола, і  є  факт,
Того, що  він  майно  нужденним,
Великий  спадок  свій  віддав.

Він  є  патрон  і  покровитель -
Країн  і  міст, і моряків,
повій, дітей, мандрівників,
І  тАкож  від  хвороб  цілитель.

Святий  Микола, чудотворець,
Заступник  наш  перед  Творцем,
Бо  безліч  є  легенд - історій,
Які  засвідчать  нам  про  це.

І  кажуть  смерть  не  припиняє,
Його  чудових, добрих  справ,
Бо  і  мощАми  він  зціляє,
Тих, хто  у  вірі  к  ним  припав.

Але  спасатись  помилково -
Через  Миколу, бо  один,
У  нас  заступник  перед  Богом,
І  це  Христос  є - Божий  Син.

Тому  в  молитвах  не  схиляйся,
Ні  перед  ким, бо  Слово  вчить -
Одному  Богу  поклоняйся,
І  тільки  Господу  служи.

Бо  шлях  до  Бога  пролягає,
Лише  по  вірі  у  Христа,
А  ось   святого  Миколая,
Господь  для  цього  не  обрав.

Святих  у  світі  є  багато,
Від  нас  пошана  їм  і  честь,
Але  потрібно  жити  свято
самим, сягнути  щоб   Небес.

Амінь