Св. Николаю Чудотворцу

Елена Афанасьева-Корсакова
Зимний день  морозен, светел,
И, всем  бедам  вопреки,
Хочется  в  добро поверить,
Чудотворец,  помоги!
Ты  всегда молитвы слышал
И  всегда  их  исполнял,
Старых,  юных  и детишек
От несчастий  избавлял,
Бури  укрощал и  штормы,
И  болящих  исцелял,
И  для  многих миллионов
Истинной опорой  стал.
День декабрьский  чист и светел,
И,  всем  бедам вопреки,
В чудо  хочется  поверить,
Отче святый,  помоги!


Тропарь.
"Правило веры и образ кротости, воздержания учителя, яви тя стаду твоему, яже вещей истина. Сего ради стяжал еси смирением высокая, нищетою богатая, отче священноначальниче Николае, моли Христа Бога спастися душам нашим"(С)

Величание.
"Величаем тя,  святителю отче Николае и чтим святую память твою, ты бо молиши за нас Христа Бога нашего"(С)