Пак край Струма

Валерий Когачёв
                В съавторство с Юлия Донева. Благодаря ти, Юлия!
 
               
      Пак цъфти е глогът белоснежен,
 твоят глас край мене пак звучи!
      Не мираж е погледът ти нежен,
 не на сън омайваше с очи!

        Ние пак и пак   
               на излета край Струма!
        И китарен пак
                загадъчен рефрен...
        Ти си пеещ маг! -
               И с всяка твоя дума
        пак отправяш в такт
                послание към мен!

      Пак седим на мястото предишно -
 аз и ти на камъка горещ.
      И тече реката тъй престижно -
 носи на ни обичен кортеж!