Наградата - Награда

Мария Шандуркова
НАГРАДАТА

Това се случва един път
в поверения ти живот...
----
Съдбата те наблюдава,
винаги е с теб...
Слага прът в колелото на твоя летеж,
опитва се да те сниши,
да те отчая,
да нямаш изход в пространствата
на огромното небе,
да се смаляваш,
да се свиваш
в черупката на самотата
да обичаш -
както просякът
коричката хляб...
Да не се оплакваш,
да не бягаш,
да не знаеш, що е суета
и нищо да не чакаш.
----
Съдбата!..
Съдбата и сега е с мен...
Но вече не ми пречи.
Доволна е.
Аз се справих.
Издържах изпита.
Спечелих битката.
Заслужих наградата -
ПОСЛЕДНА ЛЮБОВ.

03/07.01.2021 г., Димитровград, България
Мария Шандуркова