Даьхенга

Аслан Куазо Ингушетия
Дукха да хьогI аьнна дешаш,
Дукха да кхы а аргдараш,
ХIаьта а, ва даггара хестош
Даьхе – хьадеш дезадараш.

Хиларах се гаьнна ара,
Леларах кхы мехкаш зувш,
Яц са дега кхы, хьо мара,
Даьхе – яц кхы цхьаькха товш.

Вац со, Даьхе, хьоца мара,
Ма хетта сакъердалуш.
Боаккха бала сайга бара,
Хьоца ва дог доасталуш.

Цудухь, ду аз хьона товра –
Иллеш доах хьо йоаккхийеш.
Иштта, сона чIоагIа ловра
Хьоца Iе, се воаккхийвеш.

05.10. 20I3.