Iадика хийла хьа!

Аслан Куазо Ингушетия
Уйлаш яр са тайна хьоца,
Вай шиъ цхьана хилар ловш,
Хулаш масса хана ловца
Ханаш еча хьо хьагуш.
Бакъда, ханзар хьона бовза
ЦIена безам, кхыдар зувш,
Лайр-кха цIаьхха хила говза –
Со Iехавеш, тем ца луш.

Со-м сагота вац-кха хьона,
Сайца иштта хиларах;
Сайга кхача ловча вонна
Байза ма ва бIарчча мах…
Яйза ва хьа говза хIилла,
Цунах валар да хIанз товш –
Цудухь, шеко йоацаш вIалла,
ДIахо се хилар ва ловш.

Сенна эш хьа даьсса дешаш,
Фуд цар сона Iалашде, –
Шойха хилар мара кицаш,
Хьона хьайна белам бе?
Сенна эш хьа даьсса куцаш –
Духхьал сона Iехам бе,
Хаьда хилча рузкъан мазаш –
Вахар цхьана Iалашде?

Из бахьан ва хIанза тешаш
Хьона цавезарах се,
Ше мелдолчох кхийтта волаш,
ДIахо тийна ловш ва Iе.
ХIета а, Iар-дик хьона дувцаш,
Сай эзделца лов хьо зе,
Селла ийрча вай шиъ къасташ,
Хинна дика доа ца де.

I6-I7.08.20I3.