Берий дуне

Аслан Куазо Ингушетия
Ма хоза да хьо, Берий Дуне:
ДаьгIе хоасточа зизайх тара,
Бухдувлача шовдайх тара,
Сигал ловзача седкъех тара.

Ма гIоза да хьо, Берий Дуне:
Наьна елача юхьах тара,
Зовне декача иллех тара,
Дог хьестача фаьльгех тара.

Ма сийрда да хьо, Берий Дуне:
Боагаш хьежача малхах тара,
Лепаш доагача лирах тара,
Къаьгга эттача денах тара.

Ма доаккха да хьо, Берий Дуне:
Айме къувлача сиглех тара,
Сигле къувлача лоамах тара,
Лоамо къувлача мехках тара…

Иштта хилда хьо даиман!..

20.09.2013.