Низах маьре дIаеннача йиIий илли

Аслан Куазо Ингушетия
Со йоайир Iа, ва са дада,
Цу додача хила кхесса,
Хий мел дода, гIойла аьнна,
Из хий соцача, социйла аьнна.

Хий мел дода, гIойла аьнна,
Из хий соцача, социйла аьнна.

Со йоайир Iа, ва са нана,
Цу йоагача цIерал кхесса,
ЦIи мел йоага, йоагийла аьнна,
Из цIи яйча, йойла аьнна.

ЦIи мел йоага, йоагийла аьнна,
Из цIи яйча, йойла аьнна.

Со йоайир Iа, ва са воша,
Цабезарий коа тIа кхесса,
Мерза бахача несарех хьегаш,
Со мел яха, яхийла аьнна.

Мерза бахача несарех хьегаш,
Со мел яха, яхийла аьнна.

Шо ма даха аз ма яхац,
Шо ма лела аз ма яхац,
Шо дахалда эзар шера,
Со кхыча наьха нус ялара.

Шо дахалда эзар шера,
Со кхыча наьха нус ялара.
 
(хьалкъа илли, тоадаьр Коазой Аслан)