ЙиIий бала

Аслан Куазо Ингушетия
(илли)

Ух со хийла Шолжа йисте,
Цу Шолжаца дагаяла.
Са дехкалий, уллув кхийсте,
Юхайода ийце бала.

Хул из Шолжа цкъаза бирса,
Ше сона раьза доацаш мо;
Чувхаду цо зиза къиза,
Iимадаш ю энжий, во.

Цкъаза хьовз из маькар даьле,
Хетийташ сона маьрша ше,
ТIаккха юхаерз со, яьгIе,
Сакъийле – сай баланца Iе.

Долий-те укх лаьтта цхьаккха
Са тедеш, сона сатем ле,
Сай безамах хьалхаяьккха,
Могаргдолаш тийна Iе?

Ма хала ба керахь ала,
Безамо лотабича ше;
Ма беза ба цунцар бала,
Ца хилча цунна эшар ле.

15.03.2015.