Зимно утро

Дафинка Станева
През нощта е валяло. Светът
бели сънища още сънува.
Омагьосал е всичко снегът,
даже вятърът кротко кротува.

И в предутринния сумрак
птица, камък, дърво се смиряват.
Белотата, небесният знак,
укротява човешката врява.

Пред пейзажа, безмълвен и чист,
покорено и времето спира.
В тази бяла омая мълчиш
и по детски обемаш всемира.

15.01.2021 г.