Преодолявам пропастта... - Преодолеваю пропасть...

Мария Шандуркова
***

Преодолявам пропастта
на твоето отсъствие...
Изкачвам се, задъхвам се...
Колко време стоиш
на отсрещния бряг,
недостъпен за мен?
Откога си застанал там
и ме чакаш да мина?
Аз без теб издържах,
ти без мене ще бъдеш изстинал...
Бързам да те спася...
После двамата
дъх във дъх
като дух един
ще се вдигнем...

17.01.2021 г., 15:46 ч., Димитровград
Мария Шандуркова