Сльози

Клавдия Дмитрив
Сльози, мов бурштини, мерехтять на світлі,
Наче срібні роси, котяться з очей,
Я плекаю мрії світлі й заповітні…
Плакала й не спала безліч я ночей.

Місячнеє сяйво у вікно пробилось,
Сльози, наче стрази, світяться при нім.
Серце, як пташина, трепотом забилось…
Скільки всього бачу в світі цім тіснім.

Капають сльозини, котяться рікою,
Болем витікає кожная із них.
Я на роздоріжжі з думкою в двобою…
Наче від двобою навіть вітер стих.

Сльози, як кристали, дороге каміння,
Кожна з них коштовна, бо вони мої,
Але світлим й чистим є моє сумління,
Та й думок зібрались цілії рої.

Сльози-діаманти з присмаком солоним,
Скроплюють подушку, мов траву роса,
У думках давненько я уже в полоні,
ВІд сльозин змокріла навіть і коса.

Сльози-дивоцвіти з зорями в розмові,
Радяться-питають чом душа болить.
Хочу я купатись в радості й любові,
Й хай сльоза від щастя зіркою блищить.

23.01.2021 р.