Pe urmele tale calcind...

Екатерина Матвеевна Орлова
 Pe urmele tale calcind
 Sub talpa caldura-mi apare,
 Si tot ma intreb: De ce oare
 In inima-mi esti si in gind?

 Se-apleaca stejarii batrini
 Cind codrul il treci pe-ndelete,
 Ei stiu ale tale secrete
 In glasu-ti atunci cind suspini.

 Si daca voi fi obosit
 Din talpi poate singe-mi va
 curge,
 Cazind in genunchi voi ajunge
 Pe urmele tale calcind…