Роздуми про Всесвiт, Бога та твоi очi

Джерри Лоу
Я ввечері часто прилипаю до вікна
Щоб подивитися на нічне небо
Ну, знаєш, космос, усі ці безмежні простори
Системи, галактики, планети.
Іноді навіть не дихаю, як статуя кам'яна.
А потім чорна діра моєї горлянки жадібно засмоктує штори.
Разом з повітрям, звісно.
Як гадаєш, цьому Всесвіту тісно?
Інакше навіщо він постійно розрубує простір.
Як гадаєш, світ справді зациклений лише на нашому існуванні?
Чи його там турбують інші невирішені "божі" справи?
Мені б хотілося вірити,
Що я не дарма зранку застилаю постіль.
А вночі не сумніваюся у "завтра".
Мені б хотілося вірити,
Що я вічно співатиму тобі пісень на кухні.
Про цей самий вищезгаданий світ всемогутній.
Неосяжний, мінливий, далекий та непередбачуваний.
З жартами про глухого Бога в скафандрі, й вусатого Ніцше.
Менше з тим.
Коли ти посміхнулася, світ зненацька звузився
До розміру твоїх зіниць.
І знаєш, таким він подобається мені набагато більше.