На гойдалцi свiтил

Павло Гай-Нижник
             НА ГОЙДАЛЦІ СВІТИЛ

На гойдалці світил різдвиться неземне,
Природа бавиться і час на плин встеляє.
Крізь млу світанок ще навпомацки іде
Та вже з-за пазухи жмут променів виймає
Аби розсяяти прозріння. В ранок зацвіте
Ніч крадькома розлого. Темінь в дні сховає
Засліплену пітьму. Хай сонце попряде
Свій килим візерунковий. Позарозмає
У барворай зацьомкано коліщатко руде
Й закотиться за виднокраєм-плаєм
Під колискову місячну. Зітхне світ і засне.
І тільки ніч чаклунством спеленає
В обіймах таємничої сумирності усе
Й знов ворожитиме, росу з зорь познімає
В намисто травоквіту. В первіснім есе
Казкує скрізь Любов. Гра вічності триває.

                Павло Гай-Нижник
                19 лютого 2021 р.