Не прошу любовi..

Михаил Юсин
Богдан Лепкий.
(1872—1941)

(с украинского).

Не прошу любви, тепла и ласки,
Я просить об этом не готов,
Будь мне королевою из сказки,
Дремлющей средь розовых цветов.

Будь, как белая блуждающая дама,
Та, что в замке каменном живёт,
Будь же мне сокровищем Сезама-
Ключ пропал...Никто уж не найдёт.

*
Не  прошу  любові  ані  ласки,
Бо  любові  випрохать  не  мож  -
Будь  мені  як  королева  з  казки,
Що  заснула  серед  срібних  рож.

Будь  мені  як  тая  біла  дама,
Що  по  замку  в  тиху  північ  йде,
Будь  мені  неначе  скарб  Сезама  -
Ключ  пропав...  Ніхто  не  віднайде.