Просыпайся, Солнышко

Игорь Светлый
Просыпайся, Солнышко, просыпайтесь лучики,
Поднимай головушку, обнимайте рученьки.
Носик тёплый к носику, губки не проснутые,
Ты смеёшься ласково, со словами - Ну ты и...

За окошком ясное небо, птички певчие,
Петь научат, кажется, даже неумевшего.
Напою пол строчечки, ты в меня подушкою
Дело же не в голосе, просто утро с плюшками.

И с твоей улыбкою, и с твоею нежностью,
Ой, с твоею строгою, понарошку внешностью.
Я проснулся милая, встал, моя пригожая,
Успева...?
Поехали! Цём и дня хорошего.

*******
Прокидайся, Сонечко, розкривай промінчики,
Підіймай голівоньку, обіймайте рученьки.
Носиком до носика, губки теплі сонненькі,
Ти смієшся лагідно, зі словами - Ну ти й...

Небо за віконечком, та співучи пташечки,
Що навчать співати всіх, навіть нот не бачивших.
Наспіваю трохи я, ти в мене подушками,
Справа не у голосі, просто ранок з плюшками.

Із твоєю ніжністю, усмішкою твоєю
Ой, такою зовнішні награно-суворою,
Мила, вже прокинувся, встав, моя коханая,
Ми встига...?
Поїхали! Цьом, дня бездоганного.