Лотос

Мария Верховинина
Вода по стрімнині швидко біжить,
Трава біля озера зелена блищить,
Мов оксамитом укрита поляна,
Там квіти барвисті та дерево п’яне .

Дерева старенькі ростуть в низині,
Друг-дружку підтримують наче вони.
Лілеї в центрі озера пливуть,
Немов рожеві кораблі із дна ростуть.

Корінь лотоса знаходиться в землі,
Стебло водяної лілії занурено у воді,
Сама квітка на поверхні плаває,
Ніжно рожевим цвітом нас радує.

Лотос - то священна квітка сходу,
Вона є символом східного народу.