Великдень

Мария Верховинина
Пасха – день великий, день спасіння!
Пасха – святий день наступив!
Пасха – день святого воскресіння,
Бога нашого що всі гріхи простив!

Квітень лікує: «Христос воскрес!»
Промінь добра Бог послав з небес.
Вранці раненько у храм ми йдемо,
Крашанки, паску святить несемо.

Вдома Кагор на столі та свічки
Та ароматні такі пасочки.
Радість дарує народу Христос,
Правду приніс, коли він воскрес.

Сьогодні день Христової Пасхи,
День просвітлення в вірі лиць,
Сьогодні всі найкращі краски
В пасхальній веселці сплелись.

Земля і сонце, поля і ліс –
Всі славлять Бога: «Христос Воскрес!»
В просторах синіх живих небес,
Все та ж радість: «Христос Воскрес!»

Як дивні звуки святих словес,
В котрих чуєш «Христос Воскрес!»
«Воістину Воскрес!»