Шовковиця

Мария Верховинина
У батьків на городі біля огорожі
Шовковиця величезна стояла.
Та широчезною кроною своєю
Наче небо вона підперала.

Товстий стовбур розщепився
На дві великих гілки
Я малою там сиділа
Ягоди смачненькі їла.

Уявляла, що я білка,
Та гризу горішки,
Руки, ротик був весь чорний
На вустах усмішка.

Ягода ця цілюща, всім допомагає,
Рівень цукру у крові вмить вона знижає.
Ця рослина чарівна
Бо цар-ягідка вона.