Рiзнобарвнiсть осенi

Мария Верховинина
По білому світу, осінь летить,
Розпустивши кольорові квіти.
Дерева в золото вдяглись,
Стоять мов за руки взялись.

Хризантеми дружно зацвіли,
Жовті, білі та червоні,
Не здаються холодам вони
Стоять красиві ніжно-кольорові.

Червона калина кетяги опустила,
Поналивала їх червоним соком,
Листя калини в осінь вступило,
Воно рожевим стало ненароком.

Дикий виноград огорожу заплів,
Листя багряним світиться світом,
В небі лунає щедрий осені спів,
В вирій птахи вирушають відлітом.